Om vores lille franske bistro

Le Petit Rouge er vores kærlighedserklæring til det klassiske parisiske brasserie – krydret med danske værdier som nærvær, uhøjtidelighed og ægte hygge. Her træder du ind i en livlig, fransk restaurant, hvor stemningen summer, glassene klirrer, og duften af smør og hvidløg svæver fra køkkenet. Menuen er udviklet med omhu af den kendte kok ‘Røde Claus’ Christensen – en mand med dybe rødder i den klassiske kogekunst og et hjerte, der banker for ærlig mad.

Hos os handler det ikke om at imponere med det dyreste – men om at gøre os umage med det, der virkelig betyder noget: gode råvarer, solide opskrifter og mad, du kan mærke.

Mød Røde Claus -

En kærlighedshistorie til god mad

Hvis du har bevæget dig rundt i den københavnske restaurantscene gennem de seneste årtier, har du formentlig hørt om Claus Christensen – bedre kendt som Røde Claus. Han er kok, kunstelsker og kompromisløs bistroentusiast med et hjerte, der banker for det klassiske håndværk og de smage, vi aldrig glemmer.

 

Manden bag ikoniske restauranter og uforglemmelige signaturretter

Tidligere stod han bag både den ikoniske Restaurant Gammel Mønt og Restaurant Salon, som stadig ligger i Bredgade – steder, hvor råvarernes kvalitet og kærligheden til klassisk håndværk og stor smag har været i centrum. Men også steder, hvor de mest eksklusive fisk og udskæringer har prydet menuen fra start til slut. Måske kender du hans overdådige signaturret ‘Hvalen’ – hummer og pighvar indbagt i smørmættet butterdej, smukt udformet som en fisk, og svømmende i et hav af fed hummerbisque. En på ret, der er lige så luksuriøs, som den er uforglemmelig.

Fra det eksklusive til det enkle – med samme kærlighed til smag

Claus’ hjerte banker dog også for det mere enkle og uprætentiøse – god mad der holder. Det er den tilgang, Claus har taget med sig i arbejdet med Le Petit Rouge og Le Grand Rouge, hvor han står bag det gastronomiske koncept og menuens retning. Hans vision er klar: god mad behøver ikke være forbeholdt de få.

Smag, kvalitet og ægte madglæde kan være tilgængeligt for alle – ikke kun for dem med dybe lommer. Et godt måltid handler nemlig ikke om dyre råvarer, men om godt håndværk.

 

Ærlige råvarer og kompromisløst håndværk

Derfor finder du på menuen råvarer, der måske ikke altid spiller hovedrollen i det fine selskab – men som, når de behandles med respekt og omtanke, bliver til noget særligt. Langen, for eksempel – torskens fætter – en undervurderet fisk, som Claus ønskede på at bringe frem i lyset. Med den rette tilberedning og enkle men gode garniture, bliver den til et måltid, du husker.

Vi tror på, at ærlig mad, tilberedt med omhu, ikke behøver koste en formue. Hos os skal du kunne læne dig tilbage, spise godt – og stadig have råd til at komme igen næste uge.

Claus er med til at udvikle alle retter på menuen på Le Petit Rouge og Le Grand Rouge og kommer ofte forbi restauranterne. Men de drives til hverdag af nogle dedikerede teams, som dygtigt formidler Claus’ budskab. I det daglige finder man Claus på ‘SK12’, hans såkaldte “gastronomiske museum og galleri”, hvor han selv står i køkkenet og laver alt fra signaturretter til glemte og ikoniske klassikere fra det franske og danske køkken.

Det siger vores gæster

Ingen siger det smukkere end jer, kære gæster! Vi er stolte og meget taknemmelige for al den ros, vi har fået for vores mad, værtskab og vores hyggelige stemning – uanset om den kommer fra byens bedste gæster eller professionelle anmeldere.

 

”For katten! Den roterende fugl var både smørmør, saftig og pakket med intens smag. Her kom rotisseri-metoden virkelig til sin ret. Jeg har faktisk ikke fået en meget bedre ‘grillkylling’ i årevis.”

Søren Jacobsen Damm – Anmeldelse i Berlingske

“Holdt min 60 års fødselsdag på Le Petit Rouge med 11 gode venner / familie. Super oplevelse, god mad og god betjening. Vi kommer igen en anden god gang.”

Bendt Rasmussen – Google 2025

 

“Nok eneste sted i KBH, hvor man kan få veltilberedt mad for få penge. Maden var simpel men god og priserne meget fine. Godt sted til frokost.”

Joachim Buznicki Nørlem – Google 2025

 

“Rigtig god oplevelse og helt fantastisk value for money. Maden var lækker. Drikkevarerne iskolde og lækre. Atmosfæren suveræn. Beliggenheden uovertruffen.”

Alexander Wiberg – Google 2024

“Le Petit Rouge i København leverer en uimodståelig oplevelse af fransk gastronomi i hjertet af byen. Den intime atmosfære og den opmærksomme betjening skaber den perfekte ramme for en mindeværdig middag. Menuen imponerer med autentiske franske smagsoplevelser, hvor hvert måltid er en hyldest til klassisk fransk køkken.”

Philippa Mouritzen – Google 2024

 

“Det her er mit nye yndlings sted i København. Har nok været her fem gange indenfor det sidste halve år og været glad for det hver gang. Selv om de har meget rimelige priser, så er maden fremragende, og betjening og stemning rigtig god.”

Christian Thygesen – Google 2024